Vita pepparkakor med frukt

Trött på vanliga pepparkakor? Variera med frukt efter egen smak!

Du behöver

  • 300 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl sirap
  • 4 dl socker
  • 3 tsk malen ingefära
  • 3 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 13 dl vetemjöl (cirka 800g)
  • 100 g torkade russin, syltade apelsinskal eller suckat. Även 50 g russin och 50 g syltade apelsinskal är en god variant.

Gör så här:

Cirka 160 stycken

Koka ihop ingefära, matfett, sirap och socker. Låt svalna.

Tillsätt äggen.

Blanda hälften av mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten.

Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en smidig deg.

Låt vila några timmar, gärna över natten.

Hacka frukten i mindre bitar och knåda in den i degen.

Kavla ut till ungefär 2 millimeter tjocklek och stansa ut figurer med formar. Tänk på att frukten kan skada kanterna på kakan när den överflödiga degen tas bort, så se till att trycka ordentligt med formen eller håll kvar formen när du tar bort den.

Grädda i 175 till 200 grader i 8 till 10 minuter, tills pepparkakorna fått guldgul färg.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

grytrecept.se

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

Honungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...