Kristyr till pepparkakor?

Hej!

Hur gör jag glasyr/kristyr som jag kan dekorera pepparkakor med?

- Anki Rydholm

Enklaste kristyren gör du av florsocker och vatten. Mät upp 2 dl florsocker i en skål. Tillsätt vatten droppvis medan du rör tills du har en lagom tjock glasyr att spritsa på kakorna. Det går åt väldigt lite vatten och det är lätt att ta för mycket, så tillsätt bara lite åt gången.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Fisksoppa

Laga godaste fisksoppan hemma!

Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli!

Soppa är rätten som kan vara både vardagsmat och festrätt. Och som ofta passar både som förrätt och huvudrätt. Gör du en fisksoppa får du en mustig soppa med mycket smak som räcker fint som huvudrätt.
Laga en enkel fisksoppa med kokosmjölk och lite curry – en perfekt fredagsmiddag! Eller gör en fisksoppa med tomat och halloumiost och du har en smakrik soppa som inte skäms för sig som vardagsmat eller helgmat.
Vill du lyxa till det eller bjuda på middag är lyxig laxsoppa med fänkål, lax och pasta ett riktigt gott recept.
Eller så provar du vår nya favorit med extra mycket av allt – en fisksoppa med räkor som verkligen är en riktig festsoppa!
Självklart vill soppan ha tillbehör: Nybakat bröd och en god aioli passar bra till! Och om du gillar saffran är valet såklart vårt nya recept på saffransaioli!

 fisksoppa.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...