Skurna pepparkakorSkurna pepparkakor som skärs i stället för att kavlas. Snabbt och lätt! Du behöver
Gör så här:Cirka 150 st Smält smöret och häll i sirapen och låt blandningen svalna. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke. Mjölet mäts bäst upp genom att du direkt häller det luftigt i ett litermått till önskad mängd. Häll i fettblandningen i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Forma degen till två avlånga längder, fyrkantig, rund eller trekantig med ungefär 5 centimeters höjd. Låt stå svalt i cirka 12 timmar. Skär därefter längderna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg upp på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda i 5 till 6 minuter i 200 grader. Tag genast av från plåten med stekspade eller liknande och låt svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptPolentapajPaj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen. FläskpannkakaMatiga pannkakorVarför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid. SmåkakorFrön som sätter smakFrön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|