Vita pepparkakorVita pepparkakor användes som julgranspynt i gamla tider. Pynta gärna med färgad kristyr. Du behöver
Gör så här:Cirka 75 st Blanda socker, matfett, vatten, grädde och vit sirap i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret har löst sig. Tag av från plattan och låt svalna. Rör försiktigt i äggvitan. Blanda hjorthornssalt och vetemjöl. Rör ner detta i sockerlagen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt stå svalt i cirka 12 timmar. Knåda degen smidig. Kavla ut degen direkt på den smorda plåten eller på bakbordet med pepparkaksformar. Gör hål i övre toppen av kakorna för upphängningstråden. Lite tjockare tråd går bra, men det blir oftast lite vackrare med ett tunt band. Grädda i 175 grader i 3 till 4 minuter. Tag genast loss från plåten och låt svalna där eller på galler. Garnera gärna med kristyr, gärna färgsatt med karamellfärg. Man kan även "måla" på pepparkakorna med lite utspädd karamellfärg. Strössel och godis går fint att fästa med kristyr eller smält socker. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MellanmålFyll på med mellanmålBlodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak. EfterrätterFavorit chokladNågon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg! SmåkakorKringlorI kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|