![]() ![]() Stora pepparkakorEn variant av skånsk pepparkakan. Eftersom den inte innehåller pottaska, blir den inte lika mjuk som den skånska. Du behöver
Gör så här:Koka samman socker och sirap. Rör i matfettet och kryddorna. Tag äggen och vispa samman dem med mjölken och rör ner i den varma blandningen. Låt den svalna. Blanda hjorthornssaltet och bakpulvret med hälften av mjölet. Rör ner detta i sockerblandningen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg degen i en bunke, gärna med lock, och låt vila 3 dygn. Rulla ut degen till två längder. Dela varje längd i 25 delar. Forma dem till bollar och lägg upp dem på plåten. Kavla dem till en halv centimeters tjocklek. Grädda kakorna mitt i ugnen vid 150 graders värme i cirka 12 minuter, eller tills de blivit mjukt brungräddade. ![]() ![]() ![]()
|
|