![]() ![]() Pepparkakor med farinsocker![]() Ett pepparkaksrecept på bruna, klassiska pepparkakor med brun farin i degen. Du behöver
Gör så här:Cirka 125 st Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka ihop under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i matfettet och låt det smälta. Rör i kryddorna, tag av kastrullen från plattan och låt svalna. Blanda bikarbonaten med 7-9 dl av mjölet, rör i matfettblandningen och arbeta ihop degen. Pudra över mjöl och täck degen med en handduk eller med plastfolie. Låt stå svalt över natten. Kavla ut tunt direkt på smord plåt eller på bakbordet. Bakplåtspapper går även det bra. Tag ut figurer. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i mellan 8 och 10 minuter. Lossa pepparkakorna från plåten direkt efter gräddning. Låt dem svalna, antingen på plåten eller på galler. Tänk på att kakorna är mjuka innan de kallnat, så låt dem svalna plant. ![]() ![]() ![]()
|
|
Detta blev inte alls bra. Fick slänga. Alldeles för mycket vatten. Blev seg och lös som en bröddeg.