Pepparkakor med farinsockerEtt pepparkaksrecept på bruna, klassiska pepparkakor med brun farin i degen. Du behöver
Gör så här:Cirka 125 st Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka ihop under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i matfettet och låt det smälta. Rör i kryddorna, tag av kastrullen från plattan och låt svalna. Blanda bikarbonaten med 7-9 dl av mjölet, rör i matfettblandningen och arbeta ihop degen. Pudra över mjöl och täck degen med en handduk eller med plastfolie. Låt stå svalt över natten. Kavla ut tunt direkt på smord plåt eller på bakbordet. Bakplåtspapper går även det bra. Tag ut figurer. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i mellan 8 och 10 minuter. Lossa pepparkakorna från plåten direkt efter gräddning. Låt dem svalna, antingen på plåten eller på galler. Tänk på att kakorna är mjuka innan de kallnat, så låt dem svalna plant. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Färsk pastaHemlagad cannelloniFärdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över. Julkakor i långpannaJulkakor till allaDela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna! FormbrödBaka lätt med form
Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem… Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Detta blev inte alls bra. Fick slänga. Alldeles för mycket vatten. Blev seg och lös som en bröddeg.