Skurna pepparkakor med mandelSkurna pepparkakor som skärs i stället för att kavlas. Här ett recept med mandel. Du behöver
Gör så här:Cirka 150 st Hacka mandeln grovt med en kniv. Smält matfettet och rör i socker och sirap. Se till att allt socker löser sig innan du tar av det från plattan och låter det svalna. Blanda vetemjöl och bikarbonat. Rör ned fettblandningen i mjölet tillsammans med övriga ingredienser. Stjälp upp på ett bakbord och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två längder, fyrkantig, rund eller trekantig med ungefär 5 centimeters höjd. Låt stå svalt i cirka 12 timmar. Skär därefter längderna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg upp på smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda i 5 till 6 minuter i 200 grader. Tag genast av från plåten med stekspade eller liknande och låt svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VegetarisktEnkel och god vego med fyllda grönsaker i ugnVegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat. KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|