Torr pepparkaksdeg?
hej jag har vid flera tillfällen bakat pepparkakor, där pepparkaksdegen blivit torr och smulig, och inte alls gått att forma, vad gjorde jag för fel?
- Diana
Kan gissa på följande: För lite fett eller vätska i degen. För kall deg, degen har legat i kylskåp och inte riktigt hunnit bli så varm så den håller samman när den kavlas. För mycket mjöl i degen?
Redaktionens kommentar
Svårt att lösa. Bäst är att packa in degen tätt i plast så den inte torkar. Du kan försöka knåda in mera vatten i degen men den brukar bli blibbig.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! KladdkakorKladdigare kakor!När jag drev café var kladdkakan en av våra verkliga storsäljare - vi älskar kladdkaka i detta land! Kanske för att det finns en kladdkakaka för varje tillfälle.Vardagsfika eller buffé, barnkalas eller släktträff ? kladdkakan platsar och är lätt att lyckas med. Prova en god kladdkaka med mörk choklad, eller kanske en seg och härlig kolakladdkaka? Kladdkaka går också fint att baka helt utan ägg ? prova ett recept på chokladkladdkaka. För den som inte tål gluten finns en glutenfri variant. Och självklart går det att göra en god kladdkaka helt mjölkfri! De knappa 20 minuter det tar att grädda kakan räcker fint för att duka och brygga kaffe. Om du inte använder tiden till att slicka ren bunken, förstås! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Läste frågan här ovan. Vad gör jag för att rädda en sådan deg, mer än att ta fram den i rumstemperatur i tid?