Möra pepparkakorMöra pepparkakor med mild kryddsmak. Du behöver
Gör så här:Cirka 250 st Rör smör, sirap och socker pösigt. Vispa ihop ägget och mjölken. Rör ner i sockerblandningen. Blanda bikarbonaten, kryddorna och mjölet och rör ner i blandningen. Knåda till en smidig deg som får vila i kylen över natten. Kavla ut tunt direkt på smord plåt eller på bakbordet. Bakplåtspapper går även det bra. Tag ut figurer. Grädda vid 225 grader i 8 till 10 minuter. Lossa kakorna från plåten och låt dem svalna där, eller på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ChokladkakorRött i chokladenEn riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant? SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. BakabullarAndra bullarKall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet? Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna. Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|